Skip to main content

Folia spożywcza
PE

Opis produktu:

Stosowana do pakowania różnorodnych produktów spożywczych w cateringu, handlu i gospodarstwie domowym. Zabezpiecza przed zniszczeniem, konserwuje i przedłuża pierwotny smak. Przezroczysta folia nadaje produktom atrakcyjniejszy wygląd. Folia do żywności stanowi podstawowe wyposażenie każdego sklepu spożywczego, punktów gastronomicznych i domowej kuchni.

Zastosowanie / technologia:

Zalecana do pakowania owoców i warzyw oraz wyrobów cukierniczych, nabiału. Nawijana na tulejki o średnicy wew. 38 mm, w nawojach od 150 m do 300 m oraz 76 mm, w nawojach od 1000 m do 1500 m oraz w rolkach jumbo; o szerokościach od 250 do 450 mm i grubościach od 8 do 12 mikronów. Posiada certyfikat bezpieczeństwa i atest PZH. Spełnia dyrektywy UE dotyczące kontaktu z żywnością.

Dane techniczne:

Folia na gorący stół

Opis produktu:

Folia spożywcza - rozciągliwa PCV - potocznie zwana folią na "goracy stół". Folia ta, dzięki swoim właściwościom "oddychającym" doskonale nadaje się do pakowania artykułów spożywczych. Folia PCV zapewnia zapakowanym produktom spożywczym optymalną wymianę tlenu i pary wodnej. Produkty owinięte w tę folię „oddychają”, utrzymując równowagę gazową bez tzw. „zapocenia” wewnętrznej strony folii. Właściwość ta zapewnia przedłużenie okresu przydatności produktów do spożycia i jednocześnie gwarantuje ich efektowny wygląd.

Zastosowanie / technologia:

Do pakowania świeżych artykułów spożywczych, w tym: do pakowania mięsa, sera, drobiu, wędlin, wędzonych ryb, owoców, warzyw, grzybów, pieczywa, wyrobów garmażeryjnych, wyrobów cukierniczych, itd. Posiada atest PZH oraz certyfikat bezpieczeństwa. Spełnia dyrektywy UE dotyczące kontaktu z żywnością.

Dane techniczne:

Folia termokurczliwa poliolefinowa

Opis produktu:

Folia poliolefinowa jest alternatywą dla folii PCV. Folia o wysokiej prędkości obkurczania i szybkości zgrzewania, pozwala na skrócenie procesu pakowania i bezpośrednio wpływa na maksymalizację wydajności produkcji. Idealnie nadaje sie do stosowania na maszynach w pełni automatycznych. Bardzo zaawansowana technologia gwarantuje niezwykle mocny zgrzew. Folia POLIOLEFINOWA charakteryzuje się lepszą przezroczystością i połyskiem powodując znaczne polepszenie estetyki zewnętrznej produktu i jego lepszą ekspozycję.

Zastosowanie / technologia:

Folia POLIOLEFINOWA jest całkowicie bezpieczna, gdyż nie zawiera substancji mogących przedostać się do produktu szczególnie z branży spożywczej. Ponadto jest bezwonna, dzięki czemu nie wpływa na naturalny smak i zapach żywności. Może być stosowana w bardzo szerokim zakresie temperatur - zaczynając od -30°C - co czyni ją odpowiednią dla artykułów mrożonych. Nie bez znaczenia są też walory ekologiczne folii POLIOLEFINOWEJ. Podczas procesu zgrzewania oraz utylizacji nie są emitowane do atmosfery żadne szkodliwe opary. Wytrzymałość mechaniczna to kolejny atut folii poliolefinowych. Można zastąpić folię o grubości np. 30 mic na folię o znacznie niższych grubościach np. 12 mic co pozwala znacznie obniżyć koszty opakowania. Dodatkowy walor to wersja folii wraz z perforacją umożliwiająca pakowanie jeszcze ciepłego produktu (odparowywanie).

Najczęściej wykorzystywana przy pakowaniu :

  • pieczywa, ciast i wyrobów cukierniczych
  • warzyw i owoców
  • artykułów mrożonych
  • artykułów nabiałowych (jaj)
  • książek i czasopism
  • zabawek i gier planszowych
  • artykułów chemicznych i technicznych
  • artykułów wyposażenia wnętrz

Dane techniczne: