Folia termokurczliwa poliolefinowa
Opis produktu:
Zastosowanie / technologia:
Folia POLIOLEFINOWA jest całkowicie bezpieczna, gdyż nie zawiera substancji mogących przedostać się do produktu szczególnie z branży spożywczej. Ponadto jest bezwonna, dzięki czemu nie wpływa na naturalny smak i zapach żywności. Może być stosowana w bardzo szerokim zakresie temperatur - zaczynając od -30°C - co czyni ją odpowiednią dla artykułów mrożonych. Nie bez znaczenia są też walory ekologiczne folii POLIOLEFINOWEJ. Podczas procesu zgrzewania oraz utylizacji nie są emitowane do atmosfery żadne szkodliwe opary. Wytrzymałość mechaniczna to kolejny atut folii poliolefinowych. Można zastąpić folię o grubości np. 30 mic na folię o znacznie niższych grubościach np. 12 mic co pozwala znacznie obniżyć koszty opakowania. Dodatkowy walor to wersja folii wraz z perforacją umożliwiająca pakowanie jeszcze ciepłego produktu (odparowywanie).
Najczęściej wykorzystywana przy pakowaniu :
- pieczywa, ciast i wyrobów cukierniczych
- warzyw i owoców
- artykułów mrożonych
- artykułów nabiałowych (jaj)
- książek i czasopism
- zabawek i gier planszowych
- artykułów chemicznych i technicznych
- artykułów wyposażenia wnętrz